
Denne retten har gått sin seiersgang på TikTok og er ikke gresk – men hallo! Feta er gresk, og bare gresk, tomater, olivenolje, hvitløk og pasta er dagligdagse i det greske kjøkkenet, så denne oppskriften hører såvisst hjemme på bloggen. Og så godt det er! Minimal innsats på kjøkkenet er det også. Det blir nesten ikke bedre.
- 5 dl cherrytomater eller andre småtomater
- 3 hvitløkfedd, most eller mortret
- 2 ss extra virgin olive oil
- chilliflak og salt
- 200 gram fetaost (hel blokk)
- 3 ss frisk timian eller 1 ts tørket
- 500 gram pasta
- saft av ca 0,5 sitron
- frisk basilikum
Sett ovnen på 200 grader. Jeg pleier å dele tomatene i to, men det er visst ikke nødvendig. Bland dem i et ildfast fat med hvitløk og 1 ss olivenolje, salt og chiliflakes etter smak. Husk at også fetaen er salt! Legg fetaosten i midt i fatet, hell over 1 ss olivenolje og dryss timian over det hele. Bak fatet i ovn i 40 – 45 minutter.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på 1,25 dl pastavann før du siler av resten. Bland pastavannet med tomatene og fetaosten, og smak til, litt etter litt, med sitronsaft til du har en deilig saus. Server med pasta og basilikum.
Til 4