Yoghurt- og kapersdip fra Tinos

Du kan servere denne som den er, med kavring, brødpinner, ferskt brød eller kjeks, men den fungerer også som saus til kylling eller laks, skriver Elena Paravantes på Olive Tomato om denne herlige dippen fra øya Tinos. Eller til pitabrød, legger jeg til. For å rive lune pitabrød opp og dyppe dem i noe godt, det er, om ikke meningen med livet, så ikke langt unna. Originalen bruker dill som urt, men det går helt fint å bruke finhakket bladpersille om du liker det bedre. Godt blir det okke som. Kos dere!

  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 1 ½ ss finhakkede valnøtter
  • 1 ts nypresset sitronsaft
  • 2 ss kapers og noen ekstra til pynt
  • 2 ts extra virgin olivenolje og litt ekstra til pynt
  • nykvernet pepper
  • 1 ts finhakket dill eller bladpersille

Bland alt unntatt urten, og kjør det jevnt i en blender eller med en stavmikser. Rør inn urten. Dekk til og la smakene utvikle seg i minst én time. Sett dippen kaldt om den skal stå mer enn en time, men la den få romtemperatur før servering.

Pynt med ekstra kapers og noen dråper olivenolje.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s