Rolakia me zabon ke tiri / Ruller med skinke og ost

Rolakia eller flogeres står rett som det er på menyene til tavernaene her i Nafplio, og rett som det er bestiller vi det, sammen med andre mezedes. Den enkleste varianten er med ost, eventuelt ost og skinke, og den lager jeg hjemme også, om vi har lyst på noe snarlaget kvess. Men isteden for å lage flere små lager jeg én stor. Det er så enkelt at du ikke trenger detaljert oppskrift:

Bruk ferdigkjøpt filodeig. Den liker seg ikke hvis den får mye luft på seg, så vri opp et kjøkkenhåndkle i vann og dekk filodeigen med det.

Bruk en liten, rund kakeform og kle den med et bakepapir du har fuktet i vann. Ta ut et flak filodeig på bakebordet, og dekk halvparten (se bilde nederst) med ett lag kokt skinke og et tynt lag revet, smaksrik ost. Dryss over noen hakkede blader bladpersille og kvern over litt pepper. Rull sammen, og legg det i formen (se bilde t.h. under). Fortsett til du har laget så stor «pai» som du vil og formen er full. Min lille form her er full etter to ruller. Pensle smeltet smør oppå, dryss over ost. Bak dette over midten i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Spis mens det er varmt, her har vi tomatsalat og oliven til.

De filodeigflakene du ikke bruker kan du dekke godt til med plast og oppbevare ganske lenge i kjøleskapet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s