Pastitsio sto tigani / Pastitsio i stekepanne

Pastitsio er en deilig rett, men tidkrevende å lage (oppskrift her og her). Derfor har matprodusenten Argiro kommet opp med en kjapp variant som du lager i én stekepanne. Heeelt det samme blir det ikke, men det blir godt, og vil du ha det litt mer autentisk kan du drysse på rikelig med ost, sette panna under ovnsgrillen noen minutter for den der deilige osteskorpen på toppen.

Her har jeg brukt casarecce-pasta, men penne vil funke minst like bra. Salat er nydelig til denne maten.

  • 2 ss olivenolje
  • 200 gram karbonadedeig
  • 2 ss løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 gulrot, revet
  • 1 klype muskatnøtt
  • 1 klype kanel
  • 1 toppet ss tomatpuré
  • 0,75 – 1 liter kjøttbuljong
  • 5 dl penne eller casarecce
  • 2 dl melk
  • 1 ss maizena
  • 1,25 dl kefalotyri, alpeost eller hvit, hard geitost (det doble om du skal gratinere panna)
  • salt, pepper

Varm opp olivenoljen og brun karbonadedeigen. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og fres i to minutter. Tilsett krydder og tomatpuré og fres et par minutter til. Hell i 7,5 dl av buljongen, og når den koker skal pastaen oppi panna. Fosskok i 10 minutter, eller til pastaen er al dente, og rør ofte. Ha i mer buljong eller vann om det trengs.

Bland melk og maizena og rør det inn i panna. Kok et par minutter og trekk panna av varmen. Rør inn osten, la den smelte og smak til med salt og pepper.

Vil du gratinere, bruk panna om den tåler det eller hell pastitsioen i et ildfast fat. Fordel osten over og sett formen under ovnsgrillen til den får farge. Pass på, det går fort!

Spis med ønsket salat.

Til to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s