De greske søstrenes bønnedip

Nytt bekjentskap for meg er bloggen som heter Greek Sisters. Der fant jeg blant annet denne bønnedippen, som snart skal serveres til velkomstdrinken, denne gangen en gresk rosévin. Det er rikelig med hvitløk i dippen, hele tre fedd, bruk ett om du ikke vil ha såpass kraftig hvitløkssmak. Men jeg kommer til å fortsette å lage med tre fedd om det er grekeren og jeg som skal spise, iallfall!

  • 425 gram hermetiske limabønner / store hvite bønner (vekt uten lake)
  • 3 (eller 1) fedd hvitløk
  • 0,75 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ss nypresset sitronsaft 
  • 2 ss hakket bladpersille pluss litt mer til pynt
  • 1 ts tørket oregano
  • salt og pepper
  • tilbehør etter ønske, f.eks:
  • pitabrød, kjeks eller grønnsaker som reddik, agurk, sukkererter, gulrotstaver, blomkålbuketter o.l.

Skyll bønnene til de slutter å skumme. Bruk en foodprocessor/matmølle og kjør hvitløken fint. Ha i bønnene, og la maskinen kjøre mens du tilsetter oljen litt etter litt, til du har en jevn puré. Ha i sitronsaft, persille og oregano, kjør det sammen og smak til med salt og pepper. Ha det i en bolle og dryss over persille før servering. Nyt med ønskede dippe-redskap!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s