
Selleriblader, dere! Det er ikke så lett å få tak i i Norge, i Hellas er de for salg på alle grønnsaksmarkeder og de fleste matbutikkene. De brukes til mye, og setter deilig smak på blant annet hirino me selino (svin med selleriblader) og fasolia (bønnesuppe). Jeg er skikkelig sur, når jeg tenker meg om, for at jeg ikke får fatt i selleriblader i Stavanger.
Men her om dagen gjorde jeg nettopp det. Jeg måtte riktignok kjøpe en hel bunt med selleristenger, men i enden av dem var det rikelig med blader. De vasket jeg og hakket opp og brukte i denne herlige pastasalaten fra Cooklos.gr. Sammen med den serverte jeg kyllingburgere. Namnam!
Du kan lage denne salaten med stangselleri om du ikke får tak i bladene, så fortvil ikke!
- 300 gram pasta
- 1,5 dl gresk yoghurt (eller lettrømme)
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 ss sterk sennep, f. eks. dijon
- 2 vårløk, hakket
- 2 søtpaprika, i terninger
- 1 liten rødløk, i smale skiver
- 2 dl hakkede selleriblader (kan erstattet av 2 – 3 selleristenger i skiver, eller suppler med selleristenger om du ikke har nok blader
- 1 ts – 1 ss sukker
- salt og pepper
- litt paprikakrydder til pynt
Kok pastaen i rikelig med saltet vann etter anvisning på pakken. Sil fra vannet og skyll pastaen under kaldt vann.
Bland yoghurten med eddik og sennep, og smak til med sukker, salt og pepper. Tilsett pastaen og resten av ingrediensene (unntatt paprikakrydderet), og bland alt lett sammen.
La gjerne salaten få stå i kjøleskapet og trekke i minst en halvtime. Dryss over paprika før du serverer.
Til 4 som tilbehør
