
Før jeg og bloggen tar sommerferie skal du få den kanskje aller beste potetsalaten til grillmat. Frisk, sunn, full av urter, skikkelig sommerlig digg!
På den annen side, jeg er egentlig lei av alt det maset om grillmat hver sommer. For ganske mange av oss griller ingen? to? fem? ganger per sommer, så det blir litt/altfor mye tyting om grill i alle kanaler. Derfor så skal du vite at denne salaten er god til spekemat, fiskemat, stekte pølser og det meste annet av kjøtt du ikke griller. Altså, her har jeg fiskeburger til, ferdigkjøpte til og med.
Du trenger ikke bruke de urtene originaloppskriften sier, her er det også smakelig med f.eks gressløk, mynte, basilikum, estragon, kruspersille… alt etter hva som passer til det dere skal spise salaten til og hva du har. I dag har jeg brukt bladpersille og gressløk. Oppskriften kommer forresten fra den kjekke bloggen Mia Kouppa, hvor det er mange gode, greske oppskrifter å finne.
- ca 1 kg poteter, gjerne nypoteter
- 3 vårløk, strimlet
- 0,7 dl hakket bladpersille
- 0,7 dl hakket dill
- salt, nykvernet pepper
- dressing:
- 0,6 dl olivenolje
- 0,3 dl ferskpresset sitronsaft
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts dijonsennep eller annen sterk sennep
- 1 ts tørket oregano
- ½ ts revet sitronskall
- salt, pepper
Skrell potetene og skjær dem i biter. Kok dem møre i saltet vann. Imens har du alt til dressingen i et glass, og rister til du har en jevn emulsjon. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre. Ha dem i en bolle, og tilsett vårløk og urtene samt noen tak med pepperkverna. Hell over så mye av dressingen du vil (alt eller mindre), resten holder seg lenge i kjøleskapet. Bland alt forsiktig, og la gjerne salaten trekke litt før dere spiser.
God sommer!
