Bolonéz me kima kotopoulou ke saltsa yiaourtiou / «Bolognese» med kyllingdeig og yoghurtsaus

Når jeg skal kjøpe kyllingdeig i Nafplio må jeg til kyllingslakteren. Den butikken ligger bare et par hundre meter fra hjemmet mitt, og der har de alt tenkelig kjøtt og kjøttprodukter av kylling. Deigen maler de mens man venter, og den inneholder bryst- og lårkjøtt i den miksen kunden ønsker, jeg pleier be om miso-miso, halvparten av hver eller fifty-fifty, om du vil. Det er kvalitetskyllingdeig, det!

Hundre prosent mamma-mat, skriver de i gastronomos.gr om denne middagen. Barndomshjem-mat, med andre ord, det kan jeg like. En italiener ville ikke kalt dette bolognese, for dette er en mye enklere kjøttstuing, frisk og lett og veldig gresk. Gastronomos foreslår rosévin til maten, og vi føyer oss, selvfølgelig.

  • 500 gram kyllingdeig
  • 0,5 dl olivenolje (eller mindre)
  • 1 løk, grovrevet eller finhakket
  • 0,7 dl tørr hvitvin
  • 2 store, modne tomater, grovrevet eller finhakket
  • 1 ts oregano
  • 1/4 ts muskatnøtt, revet
  • 1/4 ts kanel
  • salt, nykvernet pepper
  • 500 gram pasta, type etter ønske (her har jeg brukt grønnsakspasta)
  • Til yoghurtsausen:
  • 250 gram gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 1 ss olivenolje
  • bittelitt muskatnøtt, revet
  • salt, nykvernet pepper

Fres kyllingdeigen i oljen mens du bryter den opp i biter. Tilsett løken og la alt brunes i 7-8 minutter, mens du rører jevnlig. Hell i vinen og kok i ca 2 minutter til, til alkoholen fordamper. Tilsett tomat, oregano, muskat, kanel, salt og pepper, samt nok vann til å såvidt dekke kjøttet. Kok i ca 20 minutter, til sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Yoghurtsausen kan du gjerne lage i god tid, den blir bare bedre av å stå litt og trekke: Ha alle ingrediensene til yoghurtsausen i en liten bolle, og bland til du har en jevn saus.

Server pastaen i dype tallerkener, hell over bolognese og topp med yoghurtsaus – eller ha yoghurtsausen i en liten bolle slik at alle kan ha så mye de vil på tallerkenen sin.

Til fire

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s