Keik yiaourtiou me karydia ke kanela / Yoghurtkake med valnøtter og kanel

Her dreit jeg meg ut. Jeg var så nonsjalant da jeg laget denne kaken – fordi jeg har laget lignende så mange ganger før – at jeg hadde tankene alle andre steder enn på oppskriften. Og vips hadde jeg lagt hele fyllet inni kaken, isteden for halvparten inni og halvparten oppå. Jaja, det ble godt likevel, men utseendet er jo temmelig kjedelig før man skjærer i kaka.
Du har fått en lignende oppskrift før, men tradisjonelle, greske kaker som dette står omtrent øverst på pallen for meg, og jeg kan ikke la være å dele nok en fristende oppskrift med dere. Denne har mer fyll og mindre deig enn den forrige. Det går også raskt å mikse sammen denne kaken, og den er holdbar om du pakker den i pose eller folie. Kos deg!

Oppskriften er hentet hos Syntages tis Aspas, men jeg har redusert sukkermengden litt.

  • Til fyllet:
  • 125 gram valnøtter
  • 75 gram brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • Til kaken:
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1,2 dl solsikkeolje (pluss litt til kakeformen)
  • 1,8 dl gresk yoghurt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 120 gram sukker
  • 195 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt

Finhakk nøtter sammen med sukker og kanel i en liten matmølle e.l. til fyllet.

Visp eggene sammen, og pisk inn olje, yoghurt og vaniljesukker, deretter sukkeret. Bland dette sammen med hvetemel, bakepulver, natron og salt. Rør til du har en jevn røre, ikke mer.

Smør en liten brødform med olje. Fyll formen med halvparten av kakedeigen. Dryss halvparten av fyllet i et jevnt lag over deigen, og press lett med baksiden av en skje. Fordel resten av kakerøren over, glatt ut og strø over resten av fyllet. Press også det lett ned i deigen.

Bak på 180 grader, midt i ovnen, i omlag 40 – 50 minutter. Prøv med en kakenål eller tannstikke om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s