Efkola kekakia milou / Enkle eplemuffins

Når jeg er i Nafplio deltar jeg ivrig i en vandregruppe som utforsker Argolida, sti for sti, område for område. Den består mest av briter, og så slenger det en amerikaner, en greker eller to samt meg. Har vi folk på besøk langveisfra er de også gjerne med. Det er mer for kos enn trim, vi går sjelden mer enn ei mil, og vi har med oss niste som helst nytes ved en gammel ruin, en gammel kirke eller på et utkikkspunkt. Det mangler ikke på nye steder å vandre, men i skrivende stund er neste tur på programmet en gammel favoritt: «The Healing Path», en 2500 år (!) gammel landevei. Der gikk eller red de syke som ankom argolidakysten med båt, når de skulle til Asklipios’s Epidavros for å få en diagnose og forhåpentligvis bli friske.

Nisten vi pleier å ha med er ikke mer avansert enn en norsk matpakke, bestående av brød og pålegg, og termos med kaffe eller te. Jeg pleier å bake ostehorn eller pizzasnurrer som jeg fryser ned enkeltvis. En sånn er tint til lunsj om jeg tar den ut av fryseren på morgenen – og så har jeg ofte med en muffin i tillegg. Er man på tur så er man på tur.

Så derfor baker jeg eplemuffins i dag. Deigen er enkelt å røre sammen så dette tar ikke lang tid. Og så lukter det så deilig mens de baker. Også muffinsene fryses enkeltvis, og legges fryste i tursekken. Oppskriften fant jeg på en gresk matblogg som heter noe så ugresk som Daddy cool & mommy.

  • 2 epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 egg
  • 2 ss yoghurt
  • 1,25 dl melk
  • 50 gram smeltet smør
  • 1,25 dl sukker (jeg bruker en blanding av farin og brunt sukker)
  • 3,75 dl hvetemel (jeg erstatter ofte 1,5 dl av hvetemelet med fin sammalt hvete)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Skrell eplene og skjær dem i terninger, bland dem med 2 ss sukker og kanel. I en annen bolle pisker du egg, yoghurt, melk, smør og sukker sammen. Bland mel med bakepulver og salt, rør det inn i væsken til deigen er jevnt blandet. Vend inn eplebitene.

Fordel røren i 7 – 8 store muffinsformer, de skal bare være omlag 2/3 fulle. Bak ved 180 grader i ca 30 minutt. Sjekk med en tannstikke at deigen er stivnet, og når de er ferdige lar du muffinsene avkjøles på en rist.

Tips: Lag gjerne muffinsene i små former, da kan du kutte baketiden til ca 20 minutter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s