Scuolas blå saus til hamburgere (og mye mer)

Det går helst i gresk mat når jeg er i Hellas, men ikke bare det. Vi liker godt maten på Scoula i Nafplio. Der har de deilig pizza, pasta og burgere, alt med umiskjennelig italiensk vri. Grekerkjæresten vil helst ha laks der, eller pizza speciale med skinke, bacon og grønnsaker, jeg er særlig glad i sopprisottoen samt alt som har blåskimmelost på. Sist gang jeg var på Scoula hadde både jeg og to venninner burger med den deilige osten på.

Burgeren med blåskimmelost-saus på Scoula serveres med babyspinat og valnøtter, og er selvsagt helt nydelig. Min venninne og dyktige hobbykokk Alexandra har gjenskapt oppskriften på sausen, og her er den. Lag den helst minst en time før dere skal spise, så smakene får utvikle seg skikkelig. Og du trenger ikke begrense bruken til burgere, for den går også godt sammen med grillet kylling, som dipp til keftedakia – eller hvorfor ikke på snacksbordet med grønnsaksstaver eller chips til å dyppe i.

  • 70 gram gorgonzola (eller Selbu blå)
  • 0,5 dl kremfløte pluss opp til 0,5 dl ekstra
  • 25 gram vellagret parmesan
  • 1 strøken ts Dijon-sennep
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • ca 1\3 fedd hvitløk, most eller mortret (kan sløyfes)
  • pepper, litt salt

Mos blåmuggosten med en gaffel. Hell over fløten (0,5 dl) og mos det så jevnt du vil ha det. Finriv parmesanen og bland den inn sammen med sennepen. Rør in persille og hvitløk.

Tilsett mer fløte, litt etter litt, hvis dippen er for fast (det er den nok), og smak til med salt og pepper.

Til fire burgere og vel så det.

Tips: du kan bruke matfløte i stedet for kremfløte om du vil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s