Makaronada me spanaki / Pasta med spinat

En deilig hverdagsmiddag som du lager omtrent på den tiden det tar å koke pasta, er ikke det greit å ha oppskrift på? Og det skader jo ikke med en vegetarrett etter kjøttbonanzaen de fleste av oss har hatt de siste ukene. Det skal mye spinat til, i volum, men den koker jo ned til en neve. Tahini skal også tilsettes, det er en sesampasta som pleier å brukes i hummus. Oppskriften kommer fra olivemagazine.gr.

  • 400 gram spaghetti
  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk, i skiver
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 1 hvitløksbåt, finhakket
  • 400 gram frisk babyspinat (inkludert noen pynteblader)
  • 3 ss tahini
  • 2 ss sennep
  • noen mandler til pynt, hakkede
  • salt, pepper

Kok spaghettien etter anvisning på pakken, slik at den er «al dente». Imens varmer du opp oljen i en stor stekepanne, og steker løk og gulrot i et par minutter, tilsett hvitløken helt mot slutten. Tilsett nesten alt av spinaten og ca 1 dl av pastavannet. Rør rundt til spinaten faller sammen og kok til væsken fordamper.

Bland 1 dl av pastavannet med tahini og sennep. Hell den avrente spaghettien i pannen med grønnsaker og hell i vannet med tahini og sennep. Kok det lett sammen i noen sekunder og smak til med salt og pepper. Rist mandlene i tørr panne og fordel dem på maten. Pynt med noen spinatblader.

Til fire.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s