
Disse havre- og honningkakene er deilige, seige og sunne, og med sin duft av kanel er de julete også. Det er greske Gogo, kvinnen bak den vakre matbloggen The cook in you som har kreert disse nydelige kakene. Hun ville gjenskape havre- og honningkakene hun fikk tak i på bakerier, og det har hun definitivt klart og vel så det.
Da tar jeg juleferie, vel, bloggen gjør iallfall det, og så håper jeg vi ses på nyåret!
- 100 gram smør, smeltet
- 50 gram brunt sukker
- 120 gram små havregryn
- 5 ss honning (gresk eller iallfall flytende)
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 90 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/4 ts salt
- 4 ss melk
- 40 gram valnøtter eller mandler, hakkede
Hell smør, sukker, havre, honning og vanilje i en bolle, og bland det med en tresleiv el.l. Rør inn mel, bakepulver, salt og kanel. Deretter blander du melk og valnøtter inn i deigen. Den blir ganske klissete.
Dekk en bakeplate med bakepapir. Bruk to teskjeer du dypper i vann, og form 25 – 30 baller. De trenger ikke være perfekt runde. Trykk dem litt flatere med en teskje dyppet i vann.
Stek i ca 15 minutter på 180 grader, til kantene på kakene blir gylne. La dem avkjøle helt før du tar dem fra bakeplaten og oppi en kakeboks.
God jul!