Vepsebol med gresk sjokolade

Det begynte med at jeg laget småkaken vepsebol som vertinnegave til en venninne i Hellas. Hun ba om oppskriften, og den fikk hun der og da, muntlig. Det er jo en veldig enkelt oppskrift, ikke sant? Men noe ble lost in translation (sikkert min feil), så i stedet for å bruke mørk sjokolade pluss mandler, brukte hun mørk sjokolade med mandler, nærmere bestemt denne:

Så her kommer en liten bonusoppskrift til deg som bor i Hellas eller får tak i gresk sjokolade. (Og gjør du ikke det, kan du selvsagt bruke enhver mørk sjokolade med mye mandler i, eller bruke sjokolade pluss mandler, og lage vepsebol til jul likevel!)

  • 2 eggehviter, romtempererte
  • 1/4 ts salt
  • 100 gram sukker
  • 200 gram mørk sjokolade med mye mandler (eventuelt 100 gram hver av sjokolade og mandler)

Bruk en mikser og pisk eggehviter og salt til det er stivt. Deretter mikser du inn sukkeret, litt etter litt, til du har en blank og stiv marengs. Vend inn grovhakket sjokolade med mandler.

Sett topper av røren på en stekeplate, som du har smurt eller dekket med bakepapir. Lag små vepsebol ved hjelp av teskjeer eller store ved hjelp av spiseskjeer. Bak ved 180 grader, de små får stå i 10 minutter, de store i ett kvarter.

Avkjøl, først på stekebrettet, og når vepsebolene kan flyttes, på rist. Oppbevar i tett boks.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s