
Kanskje får denne brokkolisalaten, i varm utgave, plass på bordet sammen med kalkunen vi spiser til jul? Det tror jeg blir deilig! Det er en salat som passer til det meste, og den er både smakfull og sunn. Oppskriften fant jeg på Cretan Gastronomy. Salaten kan spises varm, romtemperert eller kald, alt etter måltid og, synes jeg, årstid.
- 1/2 brokkoli (ca 200 gram)
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts sitronsaft
- 1,5 ts sennep
- 1/2 ts honning
- salt
- 2 – 3 ss hakkede valnøtter
Del brokkolien i biter og kok den mør i saltet vann. Hell av vannet og la den dampe seg tørr på ettervarmen. Pisk eller rist sammen olje, eddik, sitronsaft, sennep, honning og et lite saltdryss. Bland dette med brokkolien. Dryss over valnøtter.
Til 2.