Grekerens yndlingspasta

Litt italiensk, litt gresk, og svaret jeg rett som det får av grekeren når jeg ber ham på lunsj eller middag og spør hva han har lyst på. De rene smakene av pasta, kylling, spinat og tomat passer svært godt i hop, og vi topper dem med en haug finrevet myzithra når vi er i Hellas. Det får jeg ikke tak i i Stavanger, så der blir det nyrevet parmesan i stedet. Skulle det finnes rester etter at vi har spist oss mette, setter vi dem i kjøleskapet, hvor de fint kan stå til neste dag og spises kalde, eller helst romtempererte. Og har jeg ikke fersk basilikum, er det bare deilig å erstatte den med noen lubne, saftige oliven. Jeg glemte for øvrig basilikumen da jeg tok bilde, sikkert fordi vi var så sultne.

  • 200 gram småpasta
  • 2 kyllingbrystfileter, i biter
  • 3 vårløker, skivet
  • 1 fedd hvitløk, knust eller mortret
  • 0,5 dl hvitvin
  • 125 gram babyspinat
  • 15 cherrytomater, delt i to
  • 1/2 ts tørket oregano
  • basilikumblader
  • en haug nyrevet parmesan eller myzithra
  • 1 ss olivenolje til steking
  • salt og pepper

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Brun kyllingbitene raskt i olje, tilsett vårløk og hvitløk helt mot slutten. Hell i vin, tilsett spinat, tomater og oregano, og la alt småkoke i fem minutter, mens mesteparten av vinen fordamper. Tilsett litt pastavann om det koker tørt. Smak til med salt og pepper, og bland med pasta. Fordel maten på to tallerkner, og topp med basilikum og ost.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s