Salata me kotopoulo ke achladia / Salat med kylling og pære

Denne nydelige salaten, skapt av Akis Petretzikis, har stått på bordet flere ganger i sommer og høst. Men den er like god nå når det virkelig lir mot vinter! Det er viktig at du bruker godt modne pærer, og siden pærer går fra å være knallharde til overmodne på omlag sju sekund, kan det være en utfordring. Derfor: Dette er også godt sammen med nektariner, bruk dem på akkurat samme måte som pærene.

  • 500 gram kyllingbrystfilet, skåret i strimler på ca 1 cm tykkelse
  • 1 ss olivenolje
  • ca 350 gram modne pærer, delt i to (2, 3 stk.)
  • litt timian og rosmarin, tørket eller fersk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 50 gram smør
  • salt og pepper
  • dressing:
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning (flytende)
  • 1 ss majones
  • salt og pepper (smak deg fram!)
  • til servering:
  • 400 gram grønn salat (jeg bruker ruccola eller hjertesalat)
  • 1 vårløk, i smale ringer (men her har jeg brukt purre, Man tager hvad man haver)
  • noen mynteblader
  • 100 gram krutonger (jeg bruker ikke det, men serverer brød til)

Bruk den videste stekepannen du har, og bruk høy varme! Brun kyllingstrimlene i oljen mens du salter og peprer dem. Etter to, tre minutter legger du i pærene med snittsiden ned, stek videre et par minutter. Ha oppi timian, rosmarin, hvitløk og smør, og stek videre til smøret skummer.

Pisk sammen alt til dressingen og vend det med salaten. Legg den på et fat og topp med det du har stekepanna. Til sist fordeler du vårløk, mynteblader og ev. krutonger over.

Til fire.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s