Gigantes me tragani krousta / Limabønner med sprø skorpe

Originaloppkriften til dette, som jeg fant på Mrs Soupe, sier at disse bønnene kan brukes som middagstilbehør eller i en salat av ferske eller grillede grønnsaker. Gjør gjerne det. Jeg synes de er så gode at jeg eter dem som snacks! Namnamnam med vin til. Bønnene er blir smørmyke inni og sprøseige utenpå. Mengdene her bestemmer du selv, selv er jeg forsiktig med salt og pepper, og raus med det andre. så kan du heller salte og pepre mer etterpå:

  • tørkede limabønner / gigantes
  • olivenolje
  • hvitløk
  • salt og pepper
  • tørket krydderurt (rosmarin, timian eller oregano)
  • paprikakrydder, gjerne røkt
  • finrevet sitronskall

Dagen før bløtlegger du bønnene i rikelig med vann. Neste dag skyller du dem og koker dem i rent vann til de er møre. Det kan ta fra 40 minutter til halvannen time, alt etter hvor ferske bønnene er og hvor lenge de er bløtlagt. Du må rett og slett bare smake.

Sil vekk kokevannet og fordel bønnene på et rent håndkle. Tørk dem godt. Du kan også la dem ligge i ett lag på håndkleet en stund, om du har tid.

Sett ovnen på 200 grader. Ha bønnene i en bolle og rør inn litt olivenolje, et par fedd most eller mortret hvitløk, salt, pepper, en tørket krydderurt (rosmarin eller timian eller oregano), litt paprikakrydder og litt revet sitronskall. Bland alt godt, og fordel bønnene utover så de ligger i ett lag på en stekeplate e.l. Bak i ca 30 minutter eller til de blir litt sprø på overflaten. Avkjøl til romtemperatur eller spis varme.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s