Rømme i Hellas

Jeg er på mange facebookfora som omhandler Hellas, og på de norske av dem blir det rett som det er spurt om rømme: Hvor får jeg tak i rømme i Hellas? Svært få butikker selger dette, og ingen her i nafplioområdet, så vidt jeg vet. Så postet noen en oppskrift – og skulle du som postet den tilfeldigvis lese dette, send meg gjerne et par ord så skal du få hele æren for oppskriften under.

Det er nemlig ikke vanskelig å lage rømme selv, alt du trenger er kremfløte og yoghurt, nærmere bestemt:

  • ca 3 dl kremfløte
  • ca 2 ss gresk yoghurt

Varm opp fløten til kokepunktet og rør inn yoghurten. Hell dette på et gullende rent glass. (Du kan sterilisere glasset om du vil, jeg pleier å time det slik at jeg kan ta et nyvasket glass rett fra oppvaskmaskinen og helle den varme fløte- og yoghurtblandingen rett oppi.) Dekk glasset til med et klede eller kjøkkenpapir og fest det med en strikk. Så skal glasset stå på benken i 24 til 48 timer. Sett på lokk og la glasset stå i kjøleskapet i minst ett døgn til. Og vips: Deilig rømme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s