Ograten zymarikon me zambon / Pastagrateng med skinke

Om jeg hadde vært rosablogger hadde jeg teaset dere i går med at «I morgen kommer jeg med en sjokkerende innrømmelse». Heldigvis er jeg ikke det, og rosablogging og andre typer blogging er uansett forbi sin storhetstid. Matblogging også, men så blogger jeg ikke for penger, berømmelse eller klikk, så det bryr jeg meg ikke om.

Jeg liker ikke kokt eller bakt paprika særlig godt. Jepp, litt av en innrømmelse der, altså! Unntaket er gemista, fylte paprika (og tomater) bakt i ovnen, det synes jeg er deilig. Samme med rå paprika, deilig! I retter som skal kokes tilsetter jeg paprikaen helt til slutt, slik at den beholder sprø- og friskheten, men når den skal bakes, som i oppskriften under, går ikke det. Så da finner jeg en erstatning, og i dag ble det erter.

Oppskriften er en lettlaget pastaform fra icookgreek, her er det få forberedelser før middagen går rett i ovnen. Dette er ikke slankemat, akkurat, så en stor og frisk salat er nesten tvingende nødvendig tilbehør. Merk også at oppskriften er til hele seks personer, og at ev. rester er perfekte til lunsj neste dag.

  • 500 gram hul pasta (jeg bruker pasta til pastistio, lange, hule pastarør, men bruk gjerne rigatoni, makaroni, penne, e.l.)
  • 150 gram skinke, i biter
  • 2 dl gulost (kaseri og graviera eller f.eks. norvegia og gruyere), revet
  • 2 dl fetaost, finsmuldret/hakket
  • 1 grønn paprika, grovhakket (eller 2,5 dl selskapserter som jeg har brukt her)
  • 250 gram smør, i terninger
  • 4 egg
  • 1 liter melk
  • 2 hvitløkfedd, most eller finhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper
  • gjerne en frisk urt til pynt, f.eks basilkum eller bladpersille
  • Tilbehør: tomatsalat eller en annen frisk salat

Ha pastaen (ukokt) i en ildfast form som du har smurt med litt av smøret. Tilsett skinke, ostene, paprika eller erter og smøret, og bland alt. Pisk eggene i en bolle, tilsett melk og hvitløk, oregano, salt og pepper. Hell dette over pastablandingen. Pass på at pastaen er helt dekket av væske.
Stek maten ved 200 ° C i ca 50 minutter, rør om etter ca ett kvarter. Bak til pastaen er lett gyllen. La formen stå på benken i ca ett kvarter, før dere spiser sammen med salaten.

Til seks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s