Salata me tono ke fasolia / Salat med tunfisk og bønner

Lettlaget lunsj eller en rett på mezedes-bordet, det er denne sunne og smakfulle bønnesalaten med tunfisk. Det finnes sikkert, uten å overdrive, en million ulike bønne- og tunfisksalater på greske og middelhavsmat-blogger, denne varianten laget jeg etter inspirasjon fra flere av dem. Det er mange år siden, men den har blitt enn gjenganger. Jeg har som regel ingrediensene i hus, og har jeg ikke det bytter jeg f.eks tunfisken med ansjos eller brisling eller røkt laks og rødløken med purre eller vårløk, og så bruker jeg den bønnetypen jeg har, i dag ble det røde kidneybønner, kokkina fasolia. Og skulle jeg ikke ha egg så får det bare være.

  • 1 boks tunfisk i vann eller olje
  • 1 boks kokte bønner
  • 1/2 rødløk i smale strimler
  • 2 egg
  • ca 1/3 brokkoli, i buketter
  • 1 ss kapers
  • Dressing:
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 lite hvitløkfedd, most eller mortret
  • 1 ts sennep
  • 1 ts honning
  • salt, pepper
  • Ev. tilbehør: brød

Hell væsken av tunfisken. Sil bønnene og skyll dem godt. Legg rødløksstrimlene i iskaldt vann for å dempe smaken litt. Kok eggene så de er smilende eller hardkokte. Kok brokkolien i saltet vann til den fremdeles har sprø kjerne. Bland tunfisk, bønner, rødløk, brokkoli og kapers. Pisk sammen alt til dressingen og bland lett med salaten. Vend forsiktig inn eggene som du har delt i båter. Har du tid, la salaten stå å trekke på benken en halvtime før dere spiser.

Til to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s