Pita me yiaourti ke vodinó / Pita med yoghurt og karbonadedeig

Kosemat, fredagsmat, mezé, unn deg gjerne denne godbiten! Den minner litt om en av mine favoritter, yiaourtlou, men den er friskere på smak og seiler opp i tetsjiktet. Jeg baker pitabrødene selv, men du kan jo kjøpe ferdige om baking ikke er din greie. Ferdigkjøpte må du varme opp i stekeovnen før du bruker dem, se anvisning på pakken. Oppskriften kommer fra fine Fage, gresk yoghurtprodusent.

  • 1 gul eller rød løk, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 400 gram karbonadedeig
  • litt spisskummen etter smak (ca 1/2 ts)
  • 0,5 dl hvitvin
  • 1 ss oksefond (gjerne fra flaske)
  • 100 gram friske tomater, hakket og uten frøene
  • salt, nykvernet pepper
  • 8 små pitabrød
  • Tilbehør:
  • 2 tomater, grovhakket og uten frøene
  • 3 vårløk, i smale ringer
  • 2 ss frisk mynte
  • 8 ss gresk yoghurt, eventuelt iblandet litt knust hvitløk

Stek løken i olivenolje til den mykner. Tilsett karbonadedeigen og brun den mens du knuser den. Krydre med spisskummen, salt og pepper. Hell over vinen og kok til den er helt innkokt. Hell i fond og tomatene (100 gram), og la dette småkoke i omlag ett kvarter, til nærmest all væske er fordampet. Smak om du trenger mer krydder.

Legg pitabrødene på tallerker, og fordel kjøttblandingen skjevis oppå

Bland alt til tilbehøret – unntatt yoghurten. Tilsett et lite dryss salt. Fordel dette sammen med yoghurt (med eller uten hvitløk) på pitaene.

Til seks pitabrød.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s