Marinert kylling med myntedip

I Hellas har grekerkjæresten grill, i Norge har jeg ikke. Vi griller helst fisk på den grillen, men det hender vi har mer lyst på kjøtt, og da går det i souvlaki, kyllingfileter eller koteletter. Retten du får oppskrift på i dag er på en form for grillet kylling, og den, eller varianter av den, finnes på mange greske matblogger. Jeg har tenkt i et par år at jeg ville prøve den. Men i fjor var jeg jo ikke engang i Hellas i den naturlige grilleperioden, så da har den ligget der og fristet meg, den frekke, lille oppskriften.

Så har det seg slik at jeg for tiden har en frodig mynteplante på balkongen, den simpelthen trygler om å spises (vel, slik tolker jeg den), og da jeg satt der og nøt synet av den kom til å tenke på denne oppskriften. Men jeg har jo ikke grill, ikke grillpanne engang, og jeg er jammen ikke sikker på om naboene hadde synes det var ok om jeg tente opp en engangsgrill midt iblant dem.

Så derfor stekte jeg kyllingen på enkelt vanlig panne. Og det gikk helt strålende! Den blir nok ekstra deilig på grillen, så gjør gjerne det om du kan.

  • 2 kyllingfileter, i staver/biter (hele om du skal grille)
  • litt olje til steking
  • Marinade:
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss frisk mynte, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • salt og pepper
  • Yoghurtdipp:
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ts extra virgin olivenolje
  • 1 ss hakket mynte (eller mer, jeg bruker det doble)
  • smak til med bittelitt salt og pepper og bittelitt sukker

Ha kyllingbitene (filetene) i en pose. Bland alt til marinaden og hell den i posen. Knytt igjen og massér kyllingen forsiktig med marinaden. La bitene trekke i en times tid på kjøkkenbenken. (Dersom du skal grille hele fileter, kan de godt ligge et par timer på kjøkkenbenken.)

I mellomtiden kan du blande alt til dippen og la den trekke i kjøleskapet.

Varm oljen i en panne og stek kyllingbitene pent brune til de er gjennomstekte. (Eller grill dem! Husk å la dem hvile før du skjærer dem opp.)

Mezé til fire, middag til to (med ønsket tilbehør – her er det ovnsbakte potetbåter).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s