Padzaria me skordo / Rødbeter med hvitløk

Dette er en lekker liten mezé, men du kan også bruke den som tilbehør til f.eks. hvit fisk. Ikke la deg skremme av mengden hvitløk, den blir mild og god når den er bakt. Litt fetaost er godt til, feta og rødbete er veldig gode venner.

Lar du deg skremme av røde hender, bruk hansker! Det er ikke så enkelt å vaske bort rødbetsaft, hverken fra hender, klær og enkelte overflater, så behandle dem med forsiktighet. Hvis du ikke har spist såpass store mengder med rødbete før, er det også på sin plass å fortelle at urinen kan bli ganske rød etterpå. Men det er helt naturlig og helt ufarlig, og ikke noe å bry seg om.

Håper jeg ikke har skremt deg nå, for retten er så absolutt verd litt påpasselighet – og når en kløne som jeg klarer det uten å sette flekker, gjør nok du også det!

  • 2 – 3 rødbeter med skall, avhengig av størrelse
  • 2 – 3 store hvitløkfedd, med skall
  • noen valnøtter til pynt
  • litt mynte, bladpersille eller dill, hakket
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ts hvitvinseddik
  • flaksalt

Vask rødbetene og del dem i to fra rot til stilkfeste. Smør et ildfast fat med olivenolje (eller bruk bakepapir), og legg i rødbetene med snittflaten ned. Fordel hvitløkfeddene, med skall på, mellom rødbetene. Ringle litt olje over. Bak dette nede i ovnen på 220 grader til rødbetene er helt møre. Det tar omlag 30 – 60 minutter, avhengig av størrelse. Test med en skarp kniv, det skal kjennes som ferdigkokte poteter. Rist valnøttene i en tørr stekepanne.

La rødbetene kjøle seg ned litt, og skrell dem. Del dem i mindre biter og legg dem i et serveringsfat eller -bolle. Skvis hvitløken fra skallet, og bland med urtebladene, olivenolje og eddik. Bland dressing med rødbetene, og dryss over valnøtter og flaksalt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s