Bakt fisk og blomkål med yoghurt

Jeg skulle gjerne hatt flere fiskeoppskrifter på bloggen, men grekerne serverer som regel fisk uten for mange fiksfakserier. Så da jeg fant denne oppskriften hos den greske yoghurtprodusenten Fage, måtte den testes ut. Det ble så bra at jeg deler med dere. I orginaloppskrften er det grønne bønner til, her bruker jeg erter. 

  • 1 blomkål, kun bukettene
  • 2 laurbærblad
  • 200 gram gresk yoghurt
  • 40 gram revet, skarp ost, f.eks parmesan
  • 4 fiskefileter uten ben av hyse, torsk e.l.
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts paprika
  • 4 stilker småtomater
  • 325 gram ferske, grønne bønner (eller fryste erter, tint i varmt vann fra springen)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • noen basilikumblader
  • salt og pepper

Sett ovnen på 200 grader. Kok blomkålbukettene i seks minutter i vann tilsatt laurbærblad og litt salt. Hell av vann og laurbærblad, mos blomkålen grovt mens du blander den med yoghurt samt nesten all parmesanen (hold av 1 ss). Smak til med salt og pepper.

Legg fisken i ett ag i et ildfast fat, gjerne dekket med bakepapir. Har fisken skinn skal den siden legges ned. Gni inn fisken med koriander, paprika og salt og pepper. Fordel blomkålblandingen oppå fiskefiletene. Dryss over resten av parmesanen. Fordel tomatene i fatet. Bak i 15 – 18 minutter, til fisken er klar og toppingen har fått litt farge.

Ha olivenoljen i en gryte. Tilsett bønnene (ertene), og stek i 4 – 5 minutter til bønnene er nesten klare (ertene trenger bare varmes opp i oljen). Tilsett hvitløk og litt salt og stek videre i ett minutt. Rør inn basilikum.

Til fire

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s