Zele fraoulas me glyko yiaourtiou / Jordbærgele med søt yoghurtpudding

Frisk, sunn og deilig, det er denne desserten, som er vårlig i Hellas og sommerlig i Norge, iallfall hvis vi skal bruke lokale jordbær. Og det skal vi vel! Oppskriften kommer fra Syntages tis Aspas som betyr Aspas Oppskrifter. Hun lager desserten i en stor bolle, jeg har laget koronavennlige porsjonsskåler og økt jordbærmengden noe. For jordbær er jo så godt!

Arbeidstiden denne desserten tar, er ikke mye å snakke om, men det går en del tid mellom hver arbeidsoperasjon. Derfor kan du med fordel lage retten dagen før den skal spises – i det minste kan yoghurtpuddingen gjerne lages dagen før. Vil du gjøre det litt enklere, lag jordbærgele som anvist, og server med noen skjeer sammenrørt yoghurt og honning.

  • yoghurtpudding:
  • 250 gram gresk yoghurt
  • 30 gram gresk / flytende honning
  • 2 gelatinblader
  • ca 2 ss kokende vann
  • jordbærgele:
  • 3 gelatinblader
  • 400 gram friske, moste jordbær, bruk gjerne stavmikser
  • ca 2 ss sukker, smak til
  • 100 gram jordbær delt i biter
  • pynt: 4 jordbær, samt mynte- eller sitronmelisseblad

Yoghurtpudding: Bløtgjør gelatinbladene ved å legge dem i en bolle med kaldt vann i 5 – 7 minutter. Klem av vannet. Legg gelatinbladene i en tom bolle og hell over det kokende vannet, pass på at geleen løser seg opp. Bland yoghurten med honning og pisk ca 1/3 av dette med den smeltede gelatinen. Bruk gjerne en finmasket tesil (e.l.) om du er red for geléklumper, og sil dette inn i resten av yoghurten. Fordel puddingen i fire dessertglass. Sett tildekket i kjøleskap til det er stivnet.

Jordbærgelé: Bløtgjør gelatinbladene ved å legge dem i en bolle med kaldt vann i 5 – 7 minutter. Hell i mellomtiden ca 1/3 av de moste jordbærene sammen med sukkeret i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet, mens du rører ut sukkeret. Ta gryten av varmen og tilsett gelatinbladene, som du har skvist vannet fra. Rør til de er smeltet inn i jordbærmiksen, og tilsett resten jordbærmosen.

La jordbærgeleen stå i kjøleskapet til den såvidt begynner å stivne, sjekk ofte! Rør deretter inn de oppdelte jordbærene, og fordel jordbærgeleen over puddingen. La maten stå tildekket i kjøleskapet i minst fire timer. Pynt med jordbær og urteblad like før dere skal spise.

Til fire.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s