Keftedes (kjøttkaker) fra Kypros

Disse deilige – og supersaftige – kjøttkakene fra Kypros smaker litt kanel og litt mynte. Spennende! De bygger på en oppskrift fra boken Greek, skrevet av George Calombaris. Server kjøttkakene med f.eks en tomatsaus, frityrstekte poteter eller kokt ris samt en salat. I dag er mitt tilbehør en slags potet- og ostepai, bobota.

Vil du lage mer tradisjonelle keftedes, sløyf kanel og kanskje også mynten.

  • 200 gram svinekjøttdeig
  • 200 gram karbonadedeig
  • 2 kokte poteter, skrelt og revet eller most
  • 1 løk, revet
  • 2 never bladpersille, finhakket
  • 1 ss finhakket, frisk mynte
  • 2 ts salt
  • 1 strøken ts kanel
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • olje til steking

Ha alle ingrediensene (minus stekeoljen, selvfølgelig) i en bolle, og bland dem godt sammen. La deigen stå i romtemperatur i en halvtime, og form deretter ca 14 kjøttkaker. Varm opp oljen i en vid stekepanne, og brun kjøttkakene raskt. Kok ut pannen med en liten vannskvett.

Sett stekepannen i ovnen (om den tåler det), og dekk den med lokk eller folie. Eller legg kjøttkakene + utkoket utover i en smurt, ildfast form og dekk den med lokk eller folie. La dem ettersteke på 200 grader i en halvtime.

Til fire – seks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s