Kekakia me vromi ke yiaourti / Muffins med havre og yoghurt

Disse muffinsene serverer min greske «svigerinne» til barnas frokost, og ingen hever et øyenbryn av den grunn. Nå er de også sunne, til muffins å være, så ta gjerne en til frokost du også. Eller gjør som meg, frys dem og bruk dem som turniste.

I originaloppskriften kan du velge fyll, nemlig rosiner eller hakket sjokolade. Jeg lagde med rosiner første gangen, og det var godt. Men denne gangen fylte jeg med dobbel mengde fryste bringebær. Ikke så gresk akkurat, med bringebær, men sikkelig smakfullt.

Du får tolv små muffins av denne mengden.

  • 0,5 dl gresk yoghurt
  • 2 dl vann
  • 3 dl havregryn
  • 2 egg
  • 1 dl flytende honning (eller brunt sukker)
  • 0,5 dl ekstra virgin olivenolje
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts salt
  • 1 dl finhakket sjokolade eller rosiner (eller 2 dl fryste bringebær)
  • 12 valnøtter eller pekannøtter til pynt

Pisk sammen yoghurt og vann, og rør inn havregrynene. La blandingen svelle i ti minutter. Imens pisker du sammen egg, sukker eller honning og olivenolje til det lysner og tykner. Deretter rører du inn mel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel og salt. Bland dette med havregrynene og vend inn ønsket fyll.

Fyll en muffinsform med tolv papirformer, og fordel røren i disse. Legg en nøttebit på toppen. Bak i forbarmet ovn, på 180 grader, i ca 30 minutter. Test med en tannstikke e.l. at muffinsene er gjennomstekte, og avkjøl dem på rist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s