Lazania me spanaki / Lasagne med spinat

Jovisst er lasagne italiensk, men denne kommer med en gresk vri, med masse spinatfyll. Oppskriften er fra Greek Mama Chef. Tomatsalat er deilig til, samt brød, og da synes jeg dette er nok til fire personer, men en storspiser er nok ikke helt enig. Uansett, spinatlasagne med masse ost er skikkelig herlig kosemat en fredagskveld, spør du meg.

  • 2 purrer, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 – 2 hvitløkfedd, most eller mortret
  • 500 gram frisk spinat
  • 250 gram hvit geitost, revet
  • 4 lasagneplater
  • litt olivenolje til steking
  • salt, pepper
  • til bechamelsausen:
  • 50 gram smør
  • 50 gram mel
  • ca 5 dl melk

Stek purren og løken i litt olje, til de mykner, og rør inn hvitløken til slutt. Tilsett spinat, litt etter litt, til bladene har falt sammen. Rør inn litt salt og pepper.

Lag en tykk bechamelsaus ved å smelte smøret og røre inn melet. La det småsteke et minutts tid, pisk inn melken, litt etter litt. Smak sausen til med salt og pepper, men husk at også osten er salt.

Smør en liten form på ca 20 x 20 cm med olje. Ha halvparten av bechamelen i bunnen, topp med halvparten av osten. Dekk med to lasagneplater, spinaten, resten av lasagneplatene, resten av sausen og resten av osten. Bak ved 200 grader i en halvtime. La formen stå og sette seg i femten – tretti minutter før dere spiser.

Fire porsjoner

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s