Makaronia me tono / Pasta med tunfisk

Da jeg laget denne middagen tenkte jeg på grekerkjæresten, for han er helt vill etter retter med tunfisk i. Ikke bare det, jeg lagde maten den dagen jeg hadde fått første dose av koronavaksinen, så på et vis ble neste hellastur litt mer oppnåelig. Men når det blir, det er ikke godt å si 😢
Her har jeg litt ruccola til også, det er ikke typisk gresk, så det liker ikke kjæresten, og det er heller ikke i originaloppskriften – skapt av Eleni Psychouli i olivemagazine.gr. Retten er lett, frisk og enkel, og en middag jeg garantert skal servere en viss kar når jeg er i Hellas igjen. Han kommer til å elske den!

  • 200 gram pasta (valgfri type)
  • 1 ss olivenolje
  • 3 vårløker eller en bit purre, i ringer
  • 2 bokser tunfisk i vann (nettovekt totalt ca 240 gram)
  • 1 lite shotsglass (akevittglass) vodka
  • finrevet skall og saft av (mindre enn) 1/2 sitron
  • hakket dill etter smak
  • salt, nykvernet pepper

Kok pastaen i saltet vann etter anvisning på pakken. Spar på litt av kokevannet før du siler pastaen.

Varm oljen i en liten stekepanne, og la vårløk eller purre svette i to, tre minutter. Hell vannet av tunfisken og ha den i pannen mens du bryter den opp i biter. Hell i vodkaen og kok inn mesteparten av den. Ha i sitronskallet og smak til med sitronsaft – du trenger nesten helt sikkert ikke alt! Bland dette med pasta og dill, og rør inn en klunk med pastavann – litt etter litt til passe konsistens. Smak til med salt, eventuelt mer sitron og kvern pepper over.

Til to

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s