Avokado tost me avga scrambled

Vet du hva eggerøre heter på gresk? Avga (egg) scrambled! Så jeg skal ikke skryte på meg at dette er en erketypisk gresk oppskrift. Men måten kokken Akis Petretzikis lager eggerøren her, var flunkende ny for meg. Så derfor deler jeg den med dere, for den var fløyelsmyk og helt skjønn.

  • Til eggene:
  • 70 gram kremfløte
  • 4 egg
  • litt frisk og finhakket gressløk eller oregano
  • salt, pepper
  • 1 ss romtemperert smør
  • Resten:
  • brødskiver/toast til 2
  • 1 avokado
  • noen dråper limejuice

Varm opp fløten i en tykkbunnet gryte eller liten stekepanne. Pisk sammen eggene med urten, salt og pepper. Når fløten koker, tilsett eggene og rør med en slikkepott e.l. i noen få minutter på svakeste varme, til blandingen tykner men fremdeles er myk og fuktig. Bland inn smøret. 

Rist brødskivene. Skjær avokadokjøttet i strimler, ringle limesaft over, salte og kvern over litt pepper. Fordel skiver, eggerøre og avokado på to tallerkner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s