
En nydelig mezé, med deilig, frisk mynte i både kjøttbollene og yoghurtsausen. Mynten blir likevel ikke overveldende i noen av delene, så ikke vær redd for «tannkremsmak» her. Og mynte passer helt supert med svinekjøtt, så bare gled deg! Her blir dette fredagssnacks sammen med tørr hvitvin, men ouzo passer også godt til.
- 400 gram svinedeig
- 3 cherrytomater (eller tilsvarende mengde tomat), uten frø og finhakket
- 1/4 løk, finhakket
- 1 eggeplomme
- 1 ss ouzo
- 1 ss sterk sennep
- 1 ts tørket oregano
- 2 ss finhakket, frisk mynte
- 1 ts olivenolje (+ olivenolje til steking)
- salt og pepper
- Myntesaus:
- 200 gram gresk yoghurt
- 1 knust eller mortret hvitløkfedd
- 1 ss mynteblader, finhakket
- 1 ts hvitvinseddik
- 1 ts olivenolje
- 1 ts gresk / flytende honning
- salt
Bland svinedeig med tomat, løk og eggeplomme. Bland så inn ouzo, sennep, oregano, mynte, olivenolje og litt salt og pepper. Sett deigen i kjøleskapet i minst 1/2 time. Imens kan du blande alt til myntesausen og la den trekke på kjøkkenbenken.
Form omlag 24 små kjøttboller eller -kaker og stek dem i olje på middels varme. Fordel kjøttboller og myntesaus på fire tallerkener og server som en mezedes.