Avga matia / Speilegg

Da jeg skrev om grekernes favorittmat før sommeren, viste deg seg at speilegg kom høyt på listen. Og siden de ikke lager dem helt likt det jeg er vant til – nemlig steke dem i smør og eventuelt snu dem halvveis i stekeprosessen – tenkte jeg at dere skal få speilegg-oppskriften til grekerkjæresten. Han har ost på toppen, det er ikke så vanlig, kanskje, men veldig godt. Her bruker jeg norsk, hvit geitost oppå, den er ikke så ulik mange av de ostene grekeren liker.

  • 4 – 5 ss god olivenolje
  • 2 egg (helst romtempererte)
  • litt revet ost, her hvit geitost
  • salt, pepper
  • Tilbehør: brød

Varm olivenoljen i en non-stick panne over middels varme. Knekk eggene forsiktig i. Øs olje fra pannen over eggene med en skje mens de steker, slik at plommen stivner litt. Når eggene er som du vil ha dem, legg dem på en tallerken, krydre med litt salt og pepper og riv over ost. Drypp over litt av stekeoljen om du vil. Stikk hull på plommene sånn at de flyter utover. Spis med brød, får grekeren velge blir det et lyst landbrød, men i dag er det et hjemmebakt grovbrød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s