
Supergresk, supergod og supersunn, det er salaten sin, det! Her skal den nytes til lunsj. Oppskriften er fra evia365.gr, og der brukes bladpersille, her har jeg brukt ruccola – både fordi jeg liker det og fordi butikken var utsolgt for bladpersille i dag. Slik er livet uten bil, er en ingrediens utsolgt er det som regel enklere å finne en noenlunde tilsvarende ingrediens enn å spasere til en annen butikk.
- omlag 125 gram tunfisk i vann (vekt uten lake)
- omlag 175 gram kikerter fra boks (vekt uten lake)
- 1/2 agurk, i terninger
- 1 søtpaprika/hornpaprika, i terninger
- 1/4 rødløk, i små biter
- 1 dl Kalamata-oliven (grønne eller svarte), i skiver
- 1 neve bladpersille, grovhakket (her erstattet med ruccola)
- Dressing:
- 3 ss olivenolje
- 1 ss nypresset sitronsaft
- 1 ts sterk sennep
- litt oregano, salt, pepper
- ev. mer olivenolje
Husk å skylle bønnene i en sil, helt til de slutter å skumme. Bland alle salatingrediensene i en bolle. Pisk eller rist sammen alt til dressingen og bland alt. Har du tid blir salaten ekstra god om den får trekke 0,5 – 1 time.
Grekeren heller mer olivenolje over før han spiser salaten sin 😉
Til to.
Takk for oppskriften. Så så god ut at jeg måtte lage den med det samme. Ble kylling i stedet for tunfisk. Smakte delige. Kommer til å lage den igjen.
Glad for at du likte den 😀 Den er sikkert akkurat like god med kylling, tenker jeg.
Hei! Denne smakte helt fortreffelig. Deilig med alt som kan minne om Hellas i disse tider hvor Hellas er farget rødt og utenfor rekkevidde…, men det ble ihvertfall 4mnd i våres. Savnet er stort!
Jorunn
Samme her, Jorunn! Jeg fikk jo bare med meg to måneder, mesteparten i lockdown, og det er jo høyst tvilsomt det blir reise senere i dette året 😢
Vi får trøste oss så godt vi kan, og dagen min blir ekstra fin når jeg får koselige kommentarer fra dere blogglesere!