Psita stafylia / Ristede druer

Det er søtt, det er salt og det er syrlig, og det er bare helt nydelig! Jeg har aldri hørt om denne retten før, men i følge nettstedet Greek Boston er den gresk. Så da stolte jeg på dem, og testet oppskriften. Og det var jo lurt. Nettstedet forteller videre at druene kan brukes som snacks eller som tilbehør til både salte og søte retter. Konsistensen blir nesten som syltetøy eller chutney, så perfekt til oster eller på iskrem var det første som falt meg i hu.

Neste gang skal jeg lage dobbel porsjon og oppbevare dem på sterile glass i kjøleskapet. La dem få romtemperatur før du rører forsiktig rundt og serverer.

  • 250 gram søte og steinfrie druer (røde eller grønne)
  • 1,5 ss gresk olivenolje
  • 2 ts metaxa eller konjakk
  • 1 ts tørket timian (eller oregano), knust i en morter
  • ca 1/2 ts salt og et par tak med pepperkverna

Vask og tørk druene og kast stilkene. Bland olivenolje, metaxa/konjakk, urtekrydder, salt og pepper i en bolle. Tilsett druene og bland godt, uten å knuse druene. Hell alt på et bakepapir i en liten langpanne e.l. Bak druene midt i ovnen på 175 grader, i 30 minutter eller til det safter seg litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s