Houmous me piperies Florinis / Hummus med søtpaprika

Åhhh, hummus! Beste snacksen som fins, og som kan pares med det meste – fra chips til staver av grønnsaker. Vanlig hummus og bladpersillehummus ligger på bloggen fra før. Nå har jeg fått en ny favoritt, denne herlige blandingen med kikerter og søtpaprika. Du har den klar på maks fem minutter, og siden det er 2020 serverer du den i små skåler, én til hver gjest.

  • 2 bokser kikerter (ca 460 gram avrent)
  • 1 søtpaprika/hornpaprika, renset og skåret i grove biter
  • 8 ss extra virgin olivenolje (ca), ev. halvparten vann
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts tørkede selleriblader (om du har)
  • saften av en kvart sitron
  • salt, pepper

Ha alt i en matmølle e.l., og kjør det jevnt og glatt. Tilsett mer olje eller vann om det trengs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s