Bakt fisk som i Hellas

Veldig greit når hele middagen lages i én form! Denne retten fant jeg på BBC Good Food, hvor den heter Greek-style roast fish. Da måtte jeg jo såklart teste den, og det ble et riktig deilig måltid. Ekstra gresk blir det hvis du spiser noen tjukke skiver nybakt brød til.

  • 4 – 5 poteter, skrubbet og kuttet i båter
  • 1 rødløk, i skiver
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 sitron, i båter
  • 2 solmodne tomater, i båter
  • 2 torskefileter, skinn- og beinfrie, ev. sei
  • litt finhakket bladpersille (eller gressløk, det var det jeg hadde)
  • salt, pepper

Varm stekeovnen til 200 grader. Imens blander du poteter, løk, hvitløk, oregano og olivenolje pluss litt salt og pepper i et ildfast fat, pass på at alt er dekket av oljen. Bak dette i 15 minutter, vend rundt på det og bak i 10 minutter til.
Tilsett sitron og tomater, og bak i ytterligere 10 minutter. Til slutt legger du på saltede og peprede fiskefileter og baker til de er klare, det tar ca 10 minutter. Fordel maten på to tallerkener, og dryss over urten. Skvis over noen dråper av den bakte sitronen til slutt.

Til to.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s