Ouzo med blåbær

Du vet den flasken med ouzo som står bakerst i skapet? Den du kjøpte på den Hellas-turen du fant ut at en liten ouzo til de grillede sardinene var helt himmelsk, den du pakket inn i håndklær og så plastposer for at den skulle ligge trygt i kofferten. Den ouzoen som smakte mye bedre i Hellas enn hjemme i kalde Norge. Den kan du finne fram nå. Og så kan du se om du har noen blåbær i fryseren, kanskje kan du plukke noen i skogen, ellers kan du jo bare stikke på butikken og kjøpe noen. Fryste eller de du plukker selv gir finest farge, men fordi jeg hadde en boks friske, «amerikanske» blåbær på lur har jeg brukt det her. Da slipper vi å få blå tenner også!
Du blander rett og slett 1 del ouzo og 1 del bær, heller det på et glass og setter det i kjøleskapet. Der skal det stå i minst ett døgn. De friske blåbærene kan du knuse litt, halvveis i prosessen, om du vil, da får du mer smak og farge.

Når du er klar for en liten ouzodrikk, siler du væsken i drammeglass, og supplerer med to, tre bær i hvert glass. Du kan pynte med et lite blad sitronmelisse eller basilikum om du vil. Server gjerne et glass kaldt vann ved siden av, på skikkelig gresk vis. Og bærene du silte fra? De er skikkelig gode på vaniljeiskrem…

Oppskrift fra Mia Kouppa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s