Psitos solomos me yiaourti / Bakt laks med yoghurt

Jeg ser stadig flere lakseoppskrifter på greske blogger og matblader, som denne fra olivemagazine.gr. Norsk laks er, som nevnt før, enkel å få fatt på i Hellas, og det er tydelig at grekerne liker smaken. Her har den fått en topping av gresk yoghurt iblandet sennep og urter, og det hele serveres i dag med bakte vårløk og poteter. Men tilbehøret velger du såklart selv!

Oppskriften sier laksesider eller skiver. Men lakseskiver hadde de ikke på butikken i dag, så jeg tok det de hadde: fileter.

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 3 ss hakket dill
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 lakseside eller 4 skiver laks
  • 8 vårløker
  • litt olivenolje til baking
  • noen sitronskiver til pynt
  • salt, nykvernet pepper
  • tilbehør: f.eks ovnsbakte poteter

La yoghurt og fisk bli romtempererte. Bland yoghurt med sennep, to ss dill, all persillen samt salt og pepper. Smør et ildfast fat med olje og legg i laksen. Smør yoghurtblandingen på fisken og fordel vårløken i formen. Pensle også litt olje på vårløkene, og gi dem et lite salt- og pepperdryss.

Bak dette i ovnen på 180 grader i 25 minutter hvis det er en lakseside, eller i åtte, ti minutter hvis du bruker laksefileter. Serveres helst lunkent (iallfall gjør det det i Hellas), pyntet med resten av dillen og sitronskiver. 

Potetene er også bakt i ovn. Jeg har brukt små nypoteter med skallet på, de er penslet lett med olje, saltdrysset og har kost seg ved 180 grader i 50 minutter.

Til fire.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s