Alpeost smaker litt gresk

Alpeost er modnet på sør-europeisk vis, og er dermed en finfin erstatning for mange av de greske gulostene. Så skal det innrømmes, jeg ikke helt hva det er å «modnes på sør-europeisk vis», men dette står å lese på NTB Kommunikasjon om Alpeost: «Lengre modning på sør-europeisk vis gir optimal smaksbalanse og osten får en god aromatisk sødme og fyldighet. Den er også fruktig og har en lang og behagelig ettersmak. Den lange modningen fører også til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten.» Det har de sikkert rett i. Uansett, jeg har spist endel Alpeost i det siste, og jeg smaker slektskapet med noen greske oster.

Her har jeg laget en liten pikilia med Alpeost i staver, keftedakia av kylling, Panos’ poteter, søtpaprika, oliven og en enkel dip av gresk yoghurt smaksatt med hvitløk og sennep. Kjøttbollene er laget etter denne oppskriften, men med kyllingdeig og revet Alpeost. Og du, husk at ost smaker best når den er romtemperert!

Pikilia har jeg servert her på bloggen før, det er en tallerken med ut utvalg av mezedes, og nå som koronaen herjer, er det tryggere å spise mezedes slik, enn at alle plukker maten fra samme fat og boller. Og skikken i Hellas, med at man serverer seg selv med eget bestikk er forhåpentligvis ikke i bruk lengre!

Og for ordens skyld: Stort sett, når bloggere anbefaler et produkt, er det reklame (som de tjener fett på). Altfor mange bloggposter der ute er skjult reklame, og selv om bloggere er pålagt å merke slike poster med «reklame» gjør de ikke alltid det. Så derfor må jeg understreke: jeg lover dyrt og hellig at jeg ikke har fått en krone, en ost, eller noen ting som helst for å skrive om Alpeost.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s