Loukaniko me kremmidia ke elies / Pølse med løk og oliven

En aldeles deilig mezé til vin – her kommer høstens første oppskrift. For trenger vi ikke litt kos nå, en fristende smårett og god vin? Jo, det gjør vi. Siden den hersens koronaen fremdeles herjer i både Hellas og Norge, får hver gjest sin egen lille skål med pølsemezé.

  • 200 gram pølse, gjerne fra slakteren, i biter
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 løk, i skiver
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 3 – 4 stilker timian, bare bladene
  • 0,5 dl Mavrodafni, madeira eller portvin
  • 10 grønne oliven, delt i 4
  • 15 gram smør, i 4-5 terninger
  • salt, chiliflakes

Brun pølsene i olivenolje til de er lettbruset på begge sider. Legg dem til side. I den samme pannen tilsetter du løk, paprika og timian samt et lite saltdryss. Stek til løken er blank. Hell over hetvin, og kok i to minutter. Så har du pølser og oliven oppi, og blander godt. Til slutt rører du inn smøret, og smaker på retten for kjenne om du trenger mer salt. Fordel på skåler og dryss på noen chiliflakes. Nytes romtemperert.

Til fire.

One response to “Loukaniko me kremmidia ke elies / Pølse med løk og oliven

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s