
Frisk salat med nystekt haloumiost, det er en suveren kombinasjon! Spis det som mezé, som forrett, eller som lunsj sammen med brød. Men spis den nylaget, haloumi blir fort gummiaktig når den er kald. På bildet ser du halvparten av mengden som oppskriften under gir.
- 1/2 rødløk, i tynne skiver
- 1 pakke / omlag 400 gram små tomater, delt i to eller fire avhengig av størrelsen
- 1 pose ruccula eller babyspinat
- 1 neve mynteblader, grovhakket
- 1 + 2 ss olivenolje
- 1 lite hvitløkfedd, most eller mortret
- 400 gram haloumi, skåret i terninger
- flaksalt, nykvernet pepper
Legg rødløkstrimlene i rikelig med iskaldt vann. Bland tomater, ruccula/spinat og mynteblader med 1 ss olivenolje iblandet hvitløkfeddet og et liiite dryss salt og pepper. Deretter blander du osteterningene med 2 ss olivenolje samt litt pepper. Ha dette i ett lag i et ildfast fat e.l., og sett det under grillen i stekeovnen til terningene begynner å få litt farge. Pass på, det går fort!
Hell vannet av rødløken og bland med salaten. Fordel haloumien oppå, og kos dere med maten!