Makaronia me loukanika kai tyri / Pasta med pølse og ost

Denne oppskriften er kanskje ikke noe du forbinder med Hellas? Så er den også fra Epirus, nordvest i landet, og mange oppskrifter derfra er influert av italiensk mat. Oppskriften fant jeg hos Sweet Almond Tree, som igjen har hentet den fra Saveur Magazine.

Originaloppskriften bruker frisk oregano, og gjør gjerne det om det er mulig. På grunn av portforbudet i Hellas løp jeg ikke ut for å kjøpe det, jeg hadde nemlig alle de andre ingrediensene i hus, pluss tørket oregano. Salat er godt til, her har jeg gjort det enkelt, bare brukt noen knallgode småtomater.

Og så litt om blåmuggost. Denne gangen hadde jeg et stykke jeg hadde kjøpt i løsvekt hos min lille ostehandel i nabogata. Hva slags merke det var vet jeg ikke, her ber vi om «blå ost» og tar hva vi får. Ofte er osten importert fra Danmark har jeg merket meg, iallfall blåmuggosten de har på supermarkedene. Min blåmuggost var ganske skarp i smaken, og da passet mengden i oppskriften bra. Men her må du selvsagt smake deg fram.

  • 200 gram småpasta, f.eks makaroni eller penne
  • 3 ss olivenolje
  • 225 gram grov kjøttpølse, fjern skinnet og skjær i biter
  • 1,25 dl hvitvin
  • ca 0,75 dl blåmuggost, smuldret, pluss 1 ss smuldret blåmuggost til pynt
  • 1 fedd hvitløk, most eller mortret
  • 0,75 dl kremfløte
  • 0,75 dl friske oreganoblader eller 1 ts tørket oregano
  • 0,75 dl pecorino eller parmesan, revet
  • salt, nymalt pepper
  • tilbehør: salat etter eget ønske

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Varm olivenoljen i en romslig stekepanne, og brun pølsebitene. Hell over vinen og fosskok et par minutter, mens du rører godt. Tilsett så blåmuggost, hvitløk, fløte og oregano. Varm alt skikkelig opp, slik at osten smelter, men det bør ikke koke.

Bland inn den nykokte pastaen, og smak til med salt og pepper. Fordel maten på tallerkner, dryss over begge ostetypene og pynt gjerne med noen friske oreganoblad om du er så heldig å ha det. Et ekstra tak med pepperkverna vil du kanskje også ha.

Til to

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s