Stifado me kotopoulo / Stifado med kylling

Dette, folkens, dette er helt fantastisk smakfullt! Jeg er veldig glad i vanlig stifado, men denne er i en klasse for seg. Det er særlig sausen som gjør meg så panegyrisk, og her er det mengder av den.

Oppskriften kommer fra olivemagazine.gr, og jeg har ikke endret noe vesentlig på den. Men på bildet over her har jeg brukt halve mengden, dvs en halv kylling delt opp i lår, bryst og vingestykke. Da kan du redusere koketiden litt, dvs bare koke en halv time før du tilsetter småløk og gulrøtter. Men å bruke én hel kylling ser mye mer staselig ut, da!

En liten nyhetsoppdatering: Det er portforbud i Hellas, bare de som har helt nødvendige, korte ærend får gå ut, og må ha med seg legitimasjon samt et forhåndsutfylt skjema eller en sms-utveksling som forteller hvem man er, hvor man bor og koden for ærendet. Politikontrollene er mange og hyppige, og folk overholder portforbudet. Matinnkjøp er selvsagt lov, og å fylle noe av dagene med matlaging, gjerne en som tar litt tid, er jo bare kjekt.

  • 0,2 dl ekstra virgin olivenolje
  • 1 kylling
  • 3 dl mavrodafni eller portvin
  • 1 raus ts tomatpuré
  • 1 ts allehånde
  • 1 strøken ts nellik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor løk, i smale strimler
  • 1 fersk kvist rosmarin eller 1 ts tørket oregano
  • 1 laurbærblad
  • 5 dl hjemmelaget eller ferdigkjøpt kyllingbuljong
  • 1 kg småløk
  • 2 store gulrøtter, i tykke skiver
  • 1 ts smør
  • 1 ss balsamicoeddik
  • evt 1 – 2 ts maizenamel
  • salt, nykvernet pepper

Varm olivenoljen i en stor kasserolle og stek kyllingen til den er gyldenbrun på alle sider. Hell over vinen, tomatpuré, krydder, urter, hvitløk og den hele løken du har strimlet. Kok uten lokk til vinen har dampet godt av seg. Tilsett buljongen, legg på lokk, og småkok i ca én time.

La småløken få et oppkok, legg dem deretter i kaldt vann noen minutter, så er de enkle å skrelle. Behold dem hele.

Stek den skrelte småløken samt gulrot i smør i to, tre minutter, mens du rører jevnlig. Hell i balsamico, og bland alt ned i kyllinggryten. La dette småkoke under lokk i 30, 40 minutter, til løken er myk. Like før maten er klar, kan du tykne sausen med litt maizena du først rører ut i en liten del av sjyen før du blander det i gryta. Smak til med salt og pepper, og server med poteter eller ris.

Til fire

 

Reklame

2 responses to “Stifado me kotopoulo / Stifado med kylling

  1. Denne skal jeg prøve! Er så glad i kylling. Og i gryteform er det bare så nydelig. Ja, portforbudet kommer til å vare en god stund til. Men, vi må jo bare holde ut. Holder oss friske!Vurderer å reise hjem, men alle fly blir kansellert før vi får betalt billettene!Så nå bare roer vi oss og håper ting blir bedre om noen uker eller kanskje måneder. Savner mest å kunne gå ut og spise med venner.Hilsen Jorunn

    • Hei Jorunn! Ja, vi får kose oss som best vi kan, hjem kommer vi oss ikke enten vi vil eller ei. Det er forresten interessant å se at flyselskapene oppfordrer strandede nordmenn å kontakte ambassaden, mens ambassaden oppfordrer oss til å kontakte flyselskapene 😂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s