Pesto piperias Florinis / Hornpaprikapesto

Jeg elsker denne pestoen. Den søte, milde hornpaprikaen (kalles også søtpaprika og spisspaprika), gjør seg godt i pesto, denne oppskriften bør du virkelig prøve. På gresk kalles den paprika fra Florina, oppkalt etter en by nord i Hellas. Florina er en nydelig, tradisjonell gresk småby, men hvorfor den har fått en paprikasort oppkalt etter seg vet jeg ikke. Kanskje er det så enkelt at de dyrker mye av denne paprikatypen i Florina?
Ideen til oppskriften har jeg fått hos den greske pastaprodusenten Misko. De bruker imidlertid bakte og skrelte hornpaprika, jeg synes det smaker friskere og bedre med hornpaprika som ikke er varmebehandlet. Bruker du vanlig rød paprika istedet, bør du grille den og fjerne det tynne skinnet før bruk. Se her hvordan du gjør det.

Bruk raust med paprikapestoen blandet med kokt pasta. Denne pestoen liker vi også godt sammen med fisk.

  • 1,5 hornpaprika, uten hinner og frø
  • 1 pose fersk basilikum
  • 1 fedd hvitløk, skrelt
  • 25 gram pinjekjerner
  • 30 g revet parmesan pluss litt ekstra til servering
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0,5 dl olivenolje (eller 50/50 med olje og kaldt vann)
  • salt og nykvernet pepper
  • Tilbehør: kokt pasta til 2

Ha paprika, basilikum (med stilker), hvitløk, pinjekjerner, parmesan og eddik i en food processor, og kjør det til det korner seg. Hell i oljen (eller olje og vann) litt etter litt. Smak til med salt og pepper. Pestoen kan spises med en gang, men har veldig godt av å stå i romtemperatur i en times tid først, slik at smakene utvikles.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s