Arakas me selinoriza / Erter med sellerirot

Nok en «politiki kouzina»- oppskrift, altså en som ble bragt til Hellas av grekerne som bodde i Tyrkia før 1922. Dette er en hovedrett i Hellas, ofte servert med brød og ostestaver til, men det er ingenting veien for å spise dette med f.eks pølser, fisk eller kylling.

  • 1 liten sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 2 kokefaste poteter
  • 1 løk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 dl vann
  • 100 gram erter (f. eks. fryste selskapserter)
  • 3 ss hakket dill
  • saft av 1/2 sitron
  • noen sukkerkorn, salt, pepper
  • brød og staver av gulost eller feta, eller ønsket tilbehør

Skrell og skjær sellerirot, gulrot og poteter i munnfullstore biter. Hakk løken, og stek den i oljen til den mykner. Tilsett selleri, gulrot og poteter samt et lite dryss sukker, salt og pepper. Hell på vann, og la dette dampe/koke under lokk i 30 minutter.  I Hellas vil de nemlig ha rotgrønnsakene sine helt gjennomkokte. Rør om et par ganger, og tilsett om nødvendig litt mer vann.  Hell i erter og sitronsaft, kok/damp i fem minutter til. Rør inn dill og smak om du trenger mer krydder før du serverer.

Til to som hovedrett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s