
Nok en «politiki kouzina»- oppskrift, altså en som ble bragt til Hellas av grekerne som bodde i Tyrkia før 1922. Dette er en hovedrett i Hellas, ofte servert med brød og ostestaver til, men det er ingenting veien for å spise dette med f.eks pølser, fisk eller kylling.
- 1 liten sellerirot
- 2 gulrøtter
- 2 kokefaste poteter
- 1 løk
- 1/2 dl olivenolje
- 1/2 dl vann
- 100 gram erter (f. eks. fryste selskapserter)
- 3 ss hakket dill
- saft av 1/2 sitron
- noen sukkerkorn, salt, pepper
- brød og staver av gulost eller feta, eller ønsket tilbehør
Skrell og skjær sellerirot, gulrot og poteter i munnfullstore biter. Hakk løken, og stek den i oljen til den mykner. Tilsett selleri, gulrot og poteter samt et lite dryss sukker, salt og pepper. Hell på vann, og la dette dampe/koke under lokk i 30 minutter. I Hellas vil de nemlig ha rotgrønnsakene sine helt gjennomkokte. Rør om et par ganger, og tilsett om nødvendig litt mer vann. Hell i erter og sitronsaft, kok/damp i fem minutter til. Rør inn dill og smak om du trenger mer krydder før du serverer.
Til to som hovedrett.