Soupa fidé / Pastasuppe

Da grekeren var en liten gutt, pleide moren å lage fidé-suppe til ham når han hadde vondt i halsen eller magen. Fidésuppe er nemlig utmerket medisin, det vet alle greske mødre og bestemødre. Fidés er englehårpasta, tynne strå som koker på få minutter. Den «medisinske» fidé-suppen besto av kun pasta, vann og salt, og var vel helst en måte å få litt næring i ungene. Noen kulinarisk drøm var den iallfall ikke, erindrer grekeren. Men det lages gode versjoner av fidé-suppe også, som serveres til lunsj eller middag, og de kan inneholde løk eller tomat, som i oppskriften under, eller andre grønnsaker som får koke med i kraften.

  • 2 løk, grovhakket
  • 6 ss olivenolje
  • 500 gram grovrevne tomater (du kan også bruke 1 boks grovhakkede tomater)
  • 1 ts sukker
  • 1,2 l vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • 200 gram englehårpasta
  • salt, nykvernet pepper
  • litt finrevet mizithra eller grana padano til servering
  • Tilbehør: brød

Stek løken på middels varme i 7 – 8 minutter, til de blir lett karamelliserte. Tilsett tomater og sukker og stek i 1 – 2 minutter sammen med løken. Hell i vann med buljong og la det småkoke i ca 6 – 7 minutter uten lokk.

Knus englehårpastaen i mindre biter, hell dem i suppegryten og kok under lokk så lenge som det er angitt på pakken. Smak til suppen med salt og pepper. Suppen skal være tykk, men spe med litt vann om du føler at det trengs. Fordel i suppeboller og dryss over litt ost.

Nok til fire rause porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s