
Når jeg må koke bønner passer jeg alltid på å koke dobbel porsjon, for det tar jo en time eller mer. En dag eller to senere lager jeg salat av bønnene som ble til overs, for eksempel denne friske og sunne tunfisksalaten. Perfekt som lunsj eller niste, og den tåler å stå til neste dag – men egget bør helst være nykokt.
Gigantsalat-betegnelsen trenger kanskje en kjapp forklaring? Limabønner heter gigantes på gresk, og det betyr akkurat det det høres ut som.
- 225- 250 gram kokte limabønner / store, hvite bønner / de bønnene du måtte ha (eventuelt fra boks)
- 1 boks tunfisk i vann
- 1 liten purre, i ringer
- 1 rød hornpaprika, i ringer
- 1/2 agurk, i halve skiver
- 1 neve svarte oliven, i skiver
- 2 kokte egg, skrelt og delt i to
- 3 – 5 ss sennepsaus eller ladolemono
- brød til servering
Skyll bønnene om du bruker boksvarianten. Hell vannet av tunfisken og mos den litt. Ha bønner, tunfisk, purre, paprika, agurk og oliven i en salatbolle, og bland med dressing etter smak. Legg på eggene, og maten er klar.
Til to