Tyropita me zymi yiaourtiou / Ostebrød med yoghurt

I originaloppskriften på Daddycool.gr kalles dette en ostepai, men i min oppskriftsverden er dette et brød fylt med ost. Kall det hva du vil! I originalen er brødet fylt med feta, og smaker helt supert til greske gryteretter eller f.eks moussakas, men du kan også fylle det med en god gulost, f.eks Østavind.

  • 0,25 dl solsikke- eller rapsolje
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 dl melk (hel eller lett)
  • 30 gram gjær
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 egg, romtempererte
  • 550-600 gram hvetemel
  • litt olje til utbaking
  • 200 gram smuldret fetaost, eller grovrevet gulost (gresk om du har, eller bruk Østavind)
  • litt mer olje til pensling samt sesam- og/eller gresskarkjerner til pynt

Varm forsiktig opp en blanding av rapsolje, yoghurt og melk til 37 – 40 grader. Smuldre gjæren i blandingen, tilsett sukker og salt og løs opp gjæren. Pisk eggene inn. Elt så inn melet, begynn med 550 gram, og tilsett mer om det trengs. Elt videre i ca fem minutter, til deigen er jevn og glatt.

Dekk deigen med et håndkle eller plastfolie, og la den heve til dobbel størrelse, ca 45 minutter. Bruk olje til utbaking. Kjevle deigen ut til et avlangt, smalt rektangel. Dryss ost på midten, og brett inn osten (se bilde). Vri rullen fem ganger, og legg den i en kakeform, her har jeg brukt en hjerteform, men en rund form funker like bra.

Dekk til med håndkle eller plastfolie og la det heve i ca tre kvarter. Pensle med olje og dryss over frø/kjerner. Bak ved 180 grader i ca 50 minutter. La brødet avkjøles litt på en rist, spis mens det er nybakt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s