
Mitt lokale gatemarked er fullt av fristende ferskner for tiden, og dem kan man jo ikke gå forbi. Denne salaten, som jeg fant på sidene til den greske supermarkedkjeden AlfaVita var, foruten fersken, satt sammen av ruccola, blåmuggost og pekannøtter. Ikke akkurat gresk tradisjonsmat, men jeg lagde den allikevel. Nydelig! Neste gang erstattet jeg ruccolaen med den mye mer «greske» romanosalaten, samt brukte feta istedenfor blåmuggost. Like nydelig! Dette er min tredje versjon, hvor jeg bruker romano, valnøtter og blåmuggost. Velg det du tror er best, men jeg kan love at fersken smaker helt vidunderlig sammen med både blåmuggost og feta.
Vi spiser dette til lunsj, sammen med nybakt brød.
- 100 gram ruccola eller romanosalat (strimlet)
- 1 moden fersken, i båter *)
- 50 gram blåmuggost eller fetaost, smuldret
- ca 30 gram pekannøtter eller valnøtter
- Dressing:
- 2 ss olivenolje
- 1 ss hvit eddik (jeg bruker eplesidereddik)
- 1 ts honning
Legg salaten i en bolle. Rist sammen dressingen, honningen kan eventuelt varmes i mikroen eller i vannbad, så er det enklere å få den blandet med resten. Bland dressingen med salaten. Legg fersken, ost og nøtter oppå. Så enkelt, så godt!
*) De greske fersknene er ofte større enn de vi får kjøpt i Norge, så bruk gjerne 1,5 eller 2 av de «norske».
Til 2.